28. marraskuuta 2010

Lisää luettavaa

Lisäsin oikealle hieman linkkejä. Loistavia tiedonlähteitä kaikki, suurin osa tosin englanniksi.

ChrisMartenson.com

Dr. Chris Martensonin ilmainen Crash Course -videosarja selittää tulevaisuutemme ongelmia selkeästi ja havainnollisesti. Todellinen "must see" energia- ja talousaiheista kiinnostuneille. Sivustolla lisäksi mm. Daily Digest -blogi jonne kerätään päivittäin uutisotsikoita maailman tapahtumista. Jos olet kiinnostunut tämän blogin aihepiiristä, niin tätä et voi missata!

Early Warning

Blogi öljyhuipusta, ilmastonmuutoksesta ja muista ympäristöongelmista. Sivustolla mm. kuukausittainen öljyntuotannon seuranta.

King World News

Eric King haastattelee eri talousguruja, aihepiirinä mm. kultaan sekä hopeaan sijoittaminen. Haastattelut ilmaiseksi linkistä.

SchiffReport

Subprime-kriisin ennalta nähneen Peter Schiffin YouTube-videoblogi. Schiff puhuu suhteellisen selkeästi erityisesti USA:n talousasioista. Hän kulkee pitkälti vastavirtaan valtamedian optimistien seassa, mutta osui ainakin 2006-07 oikeaan, kuten tässä videossa nähdään. Schiff suosittelee mm. kultaan sijoittamista.

samassaveneessa.info

Suomenkielinen sivusto samasta aihepiiristä. Valtavasti materiaalia, johon kannattaa erityisesti heikosti englantia osaavien tutustua.

Suomen Talousdemokratia -blogi

Sinäkin olet luultavasti valtaosan päivästäsi töissä, jotta saisit mahdollisimman paljon numeroita pankkitilille tai paperilappusia taskuun. Miksi elämämme pyörii näiden numeroiden ympärillä? Mistä ne numerot ja lappuset oikeastaan tulevat? Sivustolla tietoa rahan syvimmästä olemuksesta ja mahdollisista vaihtoehdoista. Kaverit keräävät muuten parhaillaan kannattajakortteja, ehtiäkseen puolueeksi kevään eduskuntavaaleihin.

The Oil Drum

Ehkä Peak Oil-aiheen ykkössivusto.

The Zeitgeist Movement

TZM ajaa ns. resurssipohjaista talousmallia, joka on niin kaukana nykyisestä yhteiskuntamallista, että sitä on hiukan vaikea sisäistää ja vielä vaikeampi toteuttaa. Ehkä nimenomaan tästä syystä mielenkiintoinen liike. Suomen osasto: www.zeitgeist.fi

ZeroHedge

Loistava sivusto talousuutisista. Sivustolle tulee päivittäin analyysejä talouden nykytilasta ja talousuutisista. Kannattaa ehdottomasti tutustua, jos haluaa nähdä pintaa syvemmälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti