28. huhtikuuta 2011

Öljyntuotanto ja hinta: Maaliskuu

Polttonesteiden tuotanto tippui maaliskuussa 700 kb/d helmikuun lukemista, ollen nyt 88,3 Mb/d. Suurin vaikuttava tekijä tuotannon tipahtamiseen maaliskuussa on tietysti Libyan tapahtumat, jotka tiputtivat maan tuotannosta n. 1 Mb/d. Saudi-Arabian ylimääräinen kapasiteetti (mikäli sillä sellaista edes on) ei siis ainakaan vielä korvannut Libyan menetyksiä.

WTI-laadun hinta maaliskuun viimeisenä perjantaina oli $105,4. Libyan kriisin alusta tähän hetkeen ($113) hinta on noussut lähes 25% ja käyrä alkaa muistuttaa vuoden 2008 nousua. Libyassa on tällä hetkellä melkoinen pattitilanne, eikä kriisille ole nopeaa ratkaisua nähtävissä.

Hinnan nousulle osasyy on myös dollarin heikentyminen, joka on nostanut myös muiden raaka-aineiden dollarihintoja. Rapakon takana käydään jo kovaa keskustelua bensiinin korkeista hinnoista. Asia joka ei varmasti tee talouden "elpymiselle" hyvää.

1 kommentti:

  1. Korkeintaan 6 kk Suomessa työskentelevät ulkomaalaiset eivät maksa Suomen tuloveroa penniäkään! Siksi Suomessa on kymmeniä tuhansia ylimääräisiä työttömiä, koska heidän työnsä vie verottomasti työskentelevä vierastyöläinen, erityisesti rakennusalalla.

    Euro valuuttana saattaa romahtaa lähivuosina Kreikan, Portugalin ja Italian ylivelkaantumisen vuoksi. Jo syksyllä 2010 on pakko tehdä jotain (esim. erottaa eurosta ongelmamaat) Espanjan joutuessa vuorostaan sijoittajien pörssikeinottelun uhriksi. Velkakriisi on vasta alkamassa, ei loppumassa. Suomi on jo nyt sijoittanut miljardeja euroja velkaantuneiden ulkomaiden tukemiseen. Hyvinvointivaltio lopulta romahtaa.

    - Kaksikielisyys maksaa Suomelle 1-4 miljardia euroa vuodessa

    - Ruotsalaismielisyyteensä kaatuivat presidentit Relander ja Svinhufvud
    lyyxem.freehostia.com/1930.htm

    Vähävaraisten torpparien ja muonamiehien ponnistuksilla syntyi Luukkaan eli Luukin kansakoulu Espooseen vuonna 1906. Jouluna 1907 C.G. Avellan teetti koulurakennuksen ympärille piikkilanka-aidan sekä karkotti kevätlukukauden alussa kouluun pyrkivät lapset pois.

    http://suomenmaa.bravehost.com/

    Lokakuun lopussa 1915 lähti suomalainen lähetystö Tukholmaan: senaattori Otto Stenroth, Samuli Sario, A. H. Saastamoinen ja Axel Lille. Aaro Pakaslahti kertoo tästä teoksessaan Suomen politiikka maailmansodassa. Ruotsin valtakunnanmarsalkka kreivi Douglas vaati Suomelta Pohjois-Suomea (Kemijoki rajaksi) ja tarjosi korvaukseksi "niin suuren osan Venäjän Karjalaa kuin se haluaisi".

    Suomalaisten lähetystö ei kuitenkaan halunnut luovuttaa Pohjois-Suomea, mitä Ruotsi yritti anastaa vielä 1918.

    lyyxem.freehostia.com/teljo.htm

    VastaaPoista